Conducerea Spitalului Județean anunță investiții importante în 2016

spital1

În prima conferință de presă din acest an, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare și-a prezentat proiectele pentru noul an. Este vorba despre o serie de renovări de secții și modernizări ce vor avea loc în cadrul instituției.

Primul proiect ce va fi realizat, potrivit managerului SJU Satu Mare Marcela Papici, până la sfârșitul acestui an, este punerea în funcțiune a angiografului, un aparat ultramodern achiziționat recent și cu ajutorul căruia vor putea fi diagnosticate mult mai ușor bolile inimii și ale vaselor de sânge.

Totodată, în cursul acestui an vor fi modernizate cinci secții de la parterul și etajul I al Spitalului Nou, dar și Neurologia și ORL-ul de la Spitalul Vechi. Tot în acest an va fi modernizat și blocul operator, va fi construit buncărul special pentru radioterapie, va fi înființat un centru de ergoterapie dar și unul de sterilizare, toate acestea grație unei finanțări de 10 milioane de euro, asigurată de Consiliul Județean Satu Mare printr-un proiect european.

În ceea ce privește laboratorul spitalului, Papici spune că acesta va fi dotat în curând cu șase aparate noi, cu ajutorul cărora se vor putea face și analize de imunologie, investigații neaccesibile până în prezent în cadrul Spitalului Județean.

Referitor la activitatea din a doua jumătate a anului trecut, managerul SJU a subliniat faptul că au fost angajate 182 de persoane, ceea ce acoperă aproximativ 80% din personalul necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.