Vânzător de petarde, reținut de polițiști

petarde

Administratorul unei societăți comerciale din Satu Mare, Vasile U., a fost reținut miercuri, 30 decembrie pentru 24 de ore pentru deținerea fără drept a unor materiale pirotehnice. În urma perchezițiilor efectuate la firma omului de afaceri, oamenii legii au descoperit zeci de mii de petarde. În cursul zilei de azi, 31 decembrie, bărbatul va fi prezentat Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, cu sprijinul Serviciul Operațiuni Speciale Oradea l-au identificat pe Vasile U. de 49 ani, administratorul unei societăți comerciale din municipiul reședință de județ, care deținea fără drept mai multe obiecte pirotehnice din categoriile II și III, firma fiind autorizată pentru deținere și comercializare doar a obiectelor pirotehnice din categoria I.

În urma efectuării a două percheziții în două locații aparținând respectivei societăți comerciale, au fost identificate 25.789 petarde de diferite mărimi și 495 bucăți baterii de artificii în greutate totală de 500 kg, obiecte ce au fost ridicate în vederea expertizării.

Cercetările continuă cu bărbatul în stare de reținere, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.