Ce își doresc politicienii sătmăreni de la anul 2016?

poli

Continuarea proiectelor începute în anii trecuți, demararea altor investiții care să ducă la modernizarea localităților și județului Satu Mare, sănătate și putere de muncă, sunt doar o parte din gândurile transmise de politicienii sătmăreni, acum, la pragul dintre ani.

„Îmi doresc ca 2016 să fie un an cel puțin atât de bun ca 2015 din punct de vedere al investițiilor și al atragerii fondurilor pentru derularea proiectelor în județul Satu Mare. Cred că prin asta am spus tot. Avem zece drumuri județene la care, dacă ne ajută bunul Dumnezeu, din martie vom porni lucrările. Pe lângă toate astea doresc să continuăm toate proiectele începute pentru ca sătmărenii să aibă parte de condiții cât mai bune”, spune președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Tot la proiecte și investiții se gândește și edilul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. „Doresc ca la anul să finalizăm toate proiectele începute și să lansăm alte proiecte pe care viitoarea echipă să le ducă mai departe. Dar cel mai mult și mai mult doresc să am sănătate și putere de muncă. Sătmărenilor le doresc tot binele din lume, multă sănătate și ca 2016 să fie anul în care își îndeplinesc toate dorințele”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

„Doresc un an liniștit și dezvoltare pe toate nivelurile. Lumea în care trăim se confruntă cu o serie de probleme, astfel că încet, încet, va trebui să revenim la valorile fundamentale care ne caracterizează ca oameni. Având în vedere că 2016 este un an electoral, doresc ca politicienii să nu privească doar reușitele de moment, care pot să creeze prăpăstii şi care apoi sunt foarte greu de trecut. În rest, sătmărenilor le doresc un an liniștit, înțelegere în familii și în societate și un an cât mai bogat în realizări”, spune senatorul UDMR Pataki Csaba.

„Bineînțeles, ca la fiecare început de an, ne dorim un an mai bun, mai fructuos, mai liniștit. Un an în care să reușim să realizăm tot ce ne-am propus pentru anul următor. Ne dorim foarte mult, bineînțeles pe plan politic, ca administrația locală și județeană să fie preluată de Partidul Național Liberal. Este un atribut principal al nostru, este țelul pe care și l-a propus Partidul Național Liberal, și nu doar atât, ci ca în urma acestui demers să dăm o administrație eficientă, oameni profesioniști, oameni capabili, credibili, care vor reuși într-adevăr să modernizeze municipiul și județul Satu Mare. Asta sigur, pe plan politic. Pe de altă parte doresc multă sănătate tuturor cetățenilor municipiului și județului Satu Mare un an nou fericit, sărbători fericite și toate cele bune”, a declarat co-președintele Organizației Județene a PNL Satu Mare, Adrian Cozma.

„2016 va fi anul schimbării, unul cu noi oportunități. Începem un an în care e nevoie de implicarea tuturor pentru a face față provocărilor care ne așteaptă. 2016 trebuie să fie anul deciziilor și al acțiunilor. Nu putem lăsa ca viitorul comunităţii sătmărene să fie decis de alții. Avem ocazia să alegem și noi trebuie să producem schimbarea. Doresc sătmărenilor un an nou fericit! La multi ani !”, spune deputatul UDMR Kereskenyi Gabor.

Deputatul Romeo Nicoară, cel de-al doilea co-președintele al PNL Satu Mare spune că: „de la 2016 aștept să fie un an mai normal. Deși este un an electoral și avem două rânduri de alegeri, locale și parlamentare, mă aștept totuși ca 2016 să fie un an mai normal. Spun asta deoarece 2016 începe cu premizele din 2015, în sensul că, pentru noi, pentru PNL, începe cu o schimbare de atitudine, cu o schimbare de mentalitate în ceea ce privește abordarea politicii. Noi deja din vară am introdus criterii de integritate în statut, acum în decembrie le-am aprofundat și le-am dezvoltat astfel încât toți candidații noștri de anul viitor să fie oameni serioși, să fie oameni competenți, să fie oameni transparenți, oameni pe care să-i putem promova în funcțiile de răspundere locală, județeană, sau de ce nu, națională. Odată câștigate alegerile locale și parlamentare, oamenii aceștia își vor face treaba în mod competent, transparent, astfel încât politica să fie exact așa cum a definit-o Aristotel acum 2000 și ceva de ani: politica în interesul comunității și nu în interesul politicienilor”.

Viceprimarul muncipiului reședință de județ, Radu Roca, spune că în 2016 își dorește „liniște și unitate pentru că trebuie să ne mobilizăm și să ne pregătim pentru alegeri. Vine un an electoral și noi dorim să câștigăm alegerile atât în municipiul cât și în județul Satu Mare. În rest, tuturor le doresc sănătate, putere de muncă și ca anul 2016 să fie mai bun și mai rodnic decât cel care a ajuns la final”.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, este cu gândul la proiectele aflate în derulare pe raza localității pe care o administrează. „Să ne ajute bunul Dumnezeu să putem continua proiectele începute în anii anteriori și în principal pe cele pe care le-am demarat în 2015. La mijlocul anului 2016 vreau să obținem cu toții ceea ce ne dorim, având în vedere că este un an electoral”, ne-a declarat Aurelia Fedorca.

„Îmi doresc să finalizez investițiile aflate în derulare care sunt foarte importante pentru orașul Tășnad. Îmi doresc sănătate și să am lângă mine o echipă profesionistă, dinamică. Pe de altă parte, prin intermediul ziarului dumneavoastră le doresc tuturor tășnădenilor și locuitorilor județului Satu Mare tot binele din lume și să aibă parte în anul care vine numai de bucurii și realizări”, spune primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca.

„În primul rând m-aș referi la proiectele pe care le avem în derulare. Doresc ca în 2016 să se finalizeze lucrările începute de Apaserv pe cele 74 de străzi din oraș, pentru a putea continua cu asfaltările și să le asigurăm careienilor o infrastructură modernă. Să nu uităm că în anul care vine avem alegeri. Doresc ca noi, UDMR-ul, să câștigăm funcția de primar și să ajungă cât mai mulți consilieri de la formațiunea noastră în Consiliul Local din Carei”, spune edilul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Reprezentantul Guvernului în județul Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram, spune că își dorește „sănătate și multă putere de muncă”, iar angajaților instituției pe care o conduce și ai deconcentratelor aflate în subordinea Instituției Prefectului „mult succes în activitățile pe care le întreprind, ca să poată rezolva cât mai multe dintre problemele cetățenilor”.

Subprefectul Altfatter Tamas le urează tuturor „un an mult mai bun și mai liniștit decât anul 2015. De asemenea, le doresc tuturor sănătate, deoarece dacă avem sănătate, toate celelalte lucruri pot fi rezolvate”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.