Salariul minim creşte la 1.250 de lei de la 1 mai 2016

salariu

În ultima şedinţă din acest an, Guvernul a decis ca salariul minim pe economie să crească la 1.250 de lei începând cu 1 mai 2016. Ședința de Guvern a avut loc astăzi, 30 decembrie. De această majorare vor beneficia peste un milion de români, inclusiv bugetarii.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că de această majorare a salariului minim pe economie, vor beneficia, în total, 1.131.000 de salariaţi, din care peste un milion sunt din sectorul privat. De această creştere vor beneficia şi cei aproximativ 39.000 de bugetari.

„Am încercat să reducem impactul negativ pe care l-ar avea majorarea salariului minim asupra unor industrii. Prin termenul obţinut, încercăm să identificăm industriile care ar putea fi afectate şi să găsim elementele de suport pentru a putea prelua majorarea salarială fără să fie concedieri sau reduceri de activitate. Considerăm că în aceste luni în care firmele vor beneficia şi de facilităţile fiscale, introduse de la 1 ianuarie, vor putea găsi resurse pentru a integra această majorare fără daune semnificative”, a declarat Dan Suciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.