Furnizorii de utilități spun că nu vor mai fi avarii

S.C. ELECTRICA S.A.
S.C. ELECTRICA S.A.

Prefectul Eugeniu Avram, a convocat astăzi, 29 decembrie o şedinţă de analiză a calităţii furnizării serviciilor de utilităţi publice (energie electrică, apă-canal, gaze naturale) în întregul judeţ.

Scopul acestei întruniri a fost de a se asigura, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că evenimente precum cel petrecut joi, 24 decembrie (ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică, datorată avariei la Staţia electrică de 220/110/20 kV Vetiș, 9.700 consumatori din 34 localităţi au fost afectaţi) nu se va mai repeta.

La ședință au participat reprezentanţi ai societăţilor de furnizare a energiei electrice (Sucursala de Transport Cluj a Companiei Naţionale Transelectrica SA, Electrica Satu Mare, Agenţiei de Întreţinere şi Servicii Energetice (AISE) Satu Mare şi Electrica Furnizare Satu Mare), a gazelor naturale (E-ON Distribuţie SA, Gaz Vest SA Arad, CPL Concordia filiala Cluj) și a serviciului de apă-canal (SC Apaserv Satu Mare SA).

Directorul tehnic al Sucursalei de Transport Cluj a Companiei Naţionale Transelectrica SA, Ciprian Bud a informat că Staţia electrică de 220/110/20 kV Vetiș se află într-un process de retehnologizare a liniei de medie tensiune şi a sistemului reglare control, lucrările urmând a fi finalizate în luna martie 2016. Potrivit acestuia în urma acestei etape de modernizare astfel de evenimente vor deveni improbabile.

Prefectul a mulţumit companiilor din domeniul furnizării energiei electrice pentru buna colaborare şi pentru promptitudinea de care au dat dovadă în remedierea avariei produse. De asemenea, şi reprezentanţii furnizorilor de gaze natural şi apă-canal au precizat că serviciile publice sunt prestate în parametrii de calitate şi există echipe de intervenţie 24/24 h, pregătite în caz de avarie.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a reiterat importanţa furnizării acestor servicii de utilitate publică pentru activitatea socio-economică a judeţului şi a dispus măsuri de prevenire, verificare continuă, asiguarea permanenţei în dispeceratele proprii şi în ultimă instanţă, de intervenţie promptă în orice situaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.