Dorel Coica a preluat conducerea PSD Satu Mare

Dorel Coica

PSD1

PSD2

Conducerea Organizației Județene a PSD Satu Mare a fost preluată de către președintele executiv al formațiunii politice, Dorel Coica, în urma demisiei fostului președinte Mircea Govor. Anunțul oficial a fost făcut astăzi, 29 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de noul lider al PSD Satu Mare.

Dorel Coica, împreună cu vicepreședinții social-democrați prezenți la conferința de presă de astăzi au transmis un mesaj de unitate. „Dorim să transmitem tuturor colegilor noștri un mesaj de unitate. Viața politică merge înainte, noi o să ne facem datoria din toate punctele de vedere. Voi avea o întâlnire și cu cei de la București, probabil în jurul datei de 15 ianuarie și o să transmit tot așa din partea noastră faptul că o să ne mobilizăm deoarece vine un an extrem de greu din punct de vedere electoral, cu două cicluri de alegeri, și locale și parlamerntare, și dorim să le câștigăm atât în municipiul Satu Mare cât și în județul Satu Mare. O să propunem după o discuție cu colegii mei, ca în foarte scurt timp să aibă loc o conferință județeană la care vor avea dreptul să participe în calitate de candidați pentru funcția de președinte oricare membru care corespunde criteriilor, și atunci se va stabili exact cine va conduce partidul, inclusiv în perioada celor două cicluri de alegeri”, a declarat Dorel Coica.

La rândul său, vicepreședintele PSD, Vasile Mitrașca, primarul orașului Tășnad, a subliniat faptul că vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Govor „a pus foarte mult suflet și a susținut Tășnadul în primul rând pentru o investiție așteptată acolo, noua primărie, cu care suntem astăzi într-o fază avansată, practic, în aceste zile acoperim clădirea. Încă nu o să putem intra în ea, doar la sfârșitul lunii mai o să finalizăm. El ne-a susținut foarte mult și atunci trebuie să-i dăm cezarului ce e al cezarului. Alte lucruri de ordin personal sau de altă natură pentru mine sunt necunoscute. În ceea ce privește Organizația Județeană a PSD Satu Mare avem o echipă de oameni foarte serioși”.
Consilierul municipal Ioan Pop a declarat că „este regretabil că șeful organizației județene a ajuns într-o situație pe care o cunoaște toată lumea, dar asta nu înseamnă că organizația PSD al județului Satu Mare sau organizațiile de partid care compun organizația județeană se găsesc într-un proces de disoluție. Aici există o echipă puternică, statutul organizației noastre este atât de bine conturat încât el spune exact ce se întâmplă în fiecare moment când unul sau altul dintre liderii partidului au o problemă. Noi l-am respectat în totalitate și întreaga conducere județeană a stabilit ca statutul să fie aplicat în integralitatea sa până când se va impune o Conferință Județeană Extraordinară care să desemneze un nou lider al organizației”.

În calitate de președinte al Comisiei de Etică și Integritate Morală a PSD Satu Mare, Ioan Pop a declarat că speră ca Mircea Govor să-și dovedească nevinovăția s-au să desființeze multe din acuzațiile care i se aduc.

„Foarte multe din acuzaţiile prevăzute în dosarul pe care Parchetul l-a realizat sunt lucruri care, după părerea mea, fac parte din obligaţia unui lider, de a face, de a influenţa, pentru una sau alta din nevoile unei comunităţi, şi şi-a asumat şi în calitate de lider al partidului şi în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Eu sper ca în instanţă să poată să îşi dovedească, prin formularea apărării, în faţa instanţei de judecată, nevinovăţia. Sau oricum, să desfiinţeze multe din acuzaţiile care i se aduc. Prezumţia de nevinovăţie nu este o chestiune de care trebuie să uităm, este un drept al oricărui cetăţean, indiferent ce face”.

Un alt vicepreședinte social-democrat, Ciprian Ardelean a lansat la rândul său un apel al unitate și continuitate, „în perspectiva alegerilor de anul viitor”.

Mesaje de unitate și de susținere a fostului președinte Mircea Govor au fost transmise și de către ceilalți vicepreședinți prezent la întâlnirea de azi cu jurnaliștii.

2 Comentarii la "Dorel Coica a preluat conducerea PSD Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.