Proiectul de modernizare a Aeroportului Satu Mare, implementat în proporție de 50%

aeroport2

Președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 28 decembrie, stadiul de implementare a proiectului „Reabilitare și modernizare suprafețe de mișcare și extindere autogară la aeroportul Satu Mare”. Alături de șeful CJ, la conferința de presă au participat și managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, respectiv directorul aeroportului, Nicolae Fechete.

Contractul pentru implementarea proiectului de modernizare a Aeroportului Satu Mare a fost semnat în data de 2 octombrie 2015, între Ministerul Fondurilor Europene și Regia Autonomă Aeroportul Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Adrian Ștef, până în prezent s-au executat lucrări la pavajul suprafețelor de mișcare (reparații betoane, refacerea rosturilor, respectiv așternerea stratului de asfalt subțire pe circa 45% din suprafață), la instalațiile de balizaj luminos și la canalizarea pluvială (realizată în proporție de 70%). În ceea ce privește extinderea aerogării, s-au realizat fundațiile și s-au montat structurile metalice.

Totodată, s-au achiziționat o mare parte din echipamentele ce urmează a fi montate în cadrul lucrării (tablouri electrice, furnitura de balizaj, grupuri electrogene, transformatoare, echipamente de climatizare, ghișee check-in cu cântare, benzi pentru bagaje, etc).

Valoarea totală a proiectului este de 66.293.636,26 lei. Gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile, puse la dispoziția beneficiarului (Aeroportul Satu Mare), la 31 decembrie 2015 va atinge procentul de aproximativ 50% din valoarea totală a proiectului.

Investiția a fost inclusă pe lista proiectelor ce urmează a fi fazate în perioada 2014-2020, emisă de Guvernul României la data de 15 decembrie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.