Bilanțul Consiliului Județean pe 2015

Infrastructură rutieră reabilitată pe o lungime de câteva sute de km, investiții în infrastructura sistemului de sănătate dar și în turism, respectiv viața culturală a județului, sunt doar câte aspecte care reies din bilanțul pe 2015 prezentat astăzi, 28 decembrie de către președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef. Alături de șeful CJ, la conferința de bilanț a participat și managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, dar și directorii instituțiilor subordonate Consiliului Județean.

Din documentele prezentate reiese că în ultimii trei ani din cei 850 km de drum, au fost reabilitați 516 km de drum județean.

Adrian Ștef a vorbit și despre investițiile în domeniul sănătății, amintind de reabilitarea Secției de Pediatrie din Tășnad, care în prezent are șase saloane cu 25 de paturi, sală de joacă, sală de terapie, cabinete pentru medici, cabinet pentru asistente, sală de tratamente, bucătărie dietetică, etc. Valoarea investiției a fost de 964.745,84 lei (inclusiv TVA).

Modernizarea intrării la Spitalul Județean I (Spitalul Nou), este o altă realizare a CJ. Investiția finalizată și recepționată în această lună este în valoare de 475.398 lei, inclusiv TVA. De asemenea, a fost amenajată și parcarea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, asigurându-se astfel un număr de 88 de locuri de parcare. Valoarea totală a lucrărilor este de 864.289 lei (TVA inclus).

Șeful CJ a trecut în revistă și investițiile făcute la nivelul secțiilor din cadrul Spitalului Județean, începând din 2012 și până în prezent.
Ștef a subliniat faptul că în cursul acestui an, CJ a atras fonduri europene nerambursabile în valoare de 24.483.138,62 euro și se află proiecte în pregătire, în valoare de 75.653.909,82 euro.

Printre realizările pe acest an a CJ Satu Mare amintim și: pista de biciclete dintre Turulung și Magosliget, achiziționarea și implementarea unui sistem informatic integrat în 15 UAT-uri din județ; modernizarea DJ 109 L, Negrești Oaș-Turț; managementul regional al deșeurilor urbane și ecologizarea rampelor de deșeuri din județul Satu Mare; extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ; etc.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în acest an județului nostru i-a fost alocată suma de 720.609.119,58 lei.

De asemenea, CJ s-a implicat în promovarea județului Satu Mare la târgurile naționale și internaționale de turism la care a partcipat, dar și prin intermediul Centrului de Informare Turistică, vizitată în acest an de 3.888 de persoane. De asemenea, evenimentele culturale organizate pe întinderea întregului an, au menirea de a menține vie zestrea culturală a Sătmarului.

Potrivit președintelui CJ, în 2016 în județul Satu Mare se vor investi 1.129.981.161,69 lei. Cele mai importante proiecte pentru anul care vine sunt: construirea variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare (304.790.869,19 lei, fără TVA); zona turistică Luna Șes; finalizarea proiectului de reabilitare și modernizare a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă de pe strada Botizului nr. 65/A (clădirea fostei Școli Generale nr. 13 – 1.685.901 lei, cu TVA); începerea construcției blocului de locuințe destinat închirierii de către medicii tineri (3.023.226 lei cu TVA); continuarea modernizării infrastructurii rutiere (431.504.811 lei cu TVA); construirea unui nou sediu pentru Biblioteca Județeană; finalizarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Satu Mare, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.