Aplicație online privind timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei

aplicatie

O nouă aplicație care configurează traseul către punctele de trecere a frontierei cu valori de trafic scăzute poate fi accesată, începând astăzi, 26 decembrie, pe site-ul Poliției de Frontieră (www.politiadefrontiera.ro). Anunțul a fost făcut în această dimineață de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisarul de poliție Monica Dajbog.

„Pentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră a fost introdusă o secțiune unde este afișată media timpilor de așteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat. Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din țară, începând de astăzi este funcțională o nouă aplicație online, care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet. Aplicația folosește modul de navigație furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de așteptare din punctele de frontieră sunt actualizați în timp real, pe aplicație apărând trasee de culoare verde — acolo unde timpii de așteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă — unde timpii de așteptare sunt între 20 și 60 de minute și de culoare roșie — unde timpii de așteptare sunt de peste 60 de minute”, a declarat Monica Dajbog.

Potrivit statisticilor MAI, în această săptămână, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei țării noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.