34 de localităţi din judeţ, fără curent electric în Ajunul Crăciunului

curent

Joi, 24 decembrie, la ora 17.30, în Staţia electrică de 220/110/20 kV Vetiş, aparţinând SC Transelectrica Cluj a avut loc o avarie ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a 9.700 de consumatori, 162 de posturi de transformare şi 34 de localităţi.

Localităţile afectate de această avarie au fost: Ardud, Halmeu, cartierul Sătmărel, Lazuri, Dorolţ, Bercu, Micula, Porumbeşti, Mădăras, Răteşti, Vetiş, Oar, şi anumite străzi din municipiul Satu Mare.

Prefectul judeţului, Eugeniu Avram s-a autosesizat imediat cu privire la cele întâmplate şi a luat legătura cu reprezentanţii Electrica Satu Mare, care au executat manevre de preluare a reţelelor electrice de 20 kV pe scheme electrice de rezervă. Până la ora 19.00, echipele de intervenţie au realimentat peste 90% din zonele afectate. Lucrările de reparaţii din Staţia electrică de 220/110/20 kV Vetiş, aparţinând SC TRANSELECTRICA CLUJ care nu are punct de lucru pentru mentenanţă în judeţul Satu Mare, s-au finalizat la ora 22.50, moment în care s-au realimentat toţi consumatorii.

Prefectul asigură toţi cetăţenii că s-au întreprins toate măsurile care se impuneau, iar echipele de intervenţie s-au deplasat de îndată la locul producerii avariei pentru ca fiecare localitate să fie realimentată cu energie electrică într-un timp cât mai scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.