Dorel Coica acuză UDMR-ul că blochează construirea mall-ului de pe Careiului

mall3

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 23 decembrie, primarul Dorel Coica a acuzat grupul UDMR din cadrul Consiliului Local că se opune construirii mall-ului de pe Careiului, o investiție de 40 de milioane de euro. Mai mult decât atât, edilul spune că, prin nerealizarea acestui proiect municipalitatea ar pierde minim un milion de euro pe an, din taxele și impozitele obținute în urma acestei investiții.

„Vreau să vă spun că din activitatea mall-ului va intra în bugetul municipiului minim un milion de euro pe an. Faptul că unii consilieri UDMR declară că există un mall la Debrecen şi unul la Baia Mare pe mine nu mă încălzeşte cu nimic. De un an de zile se agaţă de tot felul de chichiţe. Ba sunt contra, ba se abţin pentru a nu avea majoritate, şi fără ei, trebuie să recunoaştem, nu avem majoritate. Chiar dacă ar vota toate partidele şi nu votează consilierii de la UDMR, clar nu se pot obţine 16 voturi şi nu se poate face nimic. Probabil că aşteaptă să ajungă domnul Kereskenyi primar şi vor da drumul la mall”, a declarat primarul Dorel Coica.

Edilul spune că proiectul de hotărâre se va introduce din nou pe ordinea de zi a ședinței din luna ianuarie 2016.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local, pe o suprafață a terenului de pe Careiului unde se dorește construirea mall-ului ar fi trebuit să fie un bazin de înot. Potrivit unei alte hotărâri, bazinul de înot ar urma să fie construit în cadrul unui complex sportiv care se va întinde pe șase hectare, în zona Stadionului UNIO. Prima hotărâre nu a fost revocată, iar grupul UDMR din cadrul Consiliului Local invocă faptul că au fost deschise procese de către foștii proprietari ai terenurilor de pe Careiului, deoarece de-a lungul anilor nu s-a construit nimic pe acea suprafață, administrația locală nerespectându-și angajamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.