Consilierii PNL cer demisia vicepreședintelui Consiliului Județean, Mircea Govor

interpelare3

Grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Județean (CJ) Satu Mare au formulat o interpelare pe care au prezentat-o în cadrul ședinței de azi, 23 decembrie a CJ, prin care cer demisia vicepreședintelui instituției, Mircea Govor.

Interpelarea citită în plenul ședinței de către Alexandru Panea, a fost semnată de toți consilierii județeni ai PNL (Adrian Cozma, Virgil Enătescu, Radu Giurcă, Ioan Rus, Vasile Berinde și Alexandru Panea).

În continuare vă prezentăm interpelarea semnată de consilierii județeni liberali:

„Domnule președinte, stimați colegi

Toți consilierii județeni, indiferent din ce partid fac parte, au depus la începutul mandatului un jurământ. În afară de respectarea Constituției și a legilor țării și noi ne-am angajat fiecare, să facem „cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterea și priceperea noastră pentru binele locuitorilor județului Satu Mare”.

Un jurământ obligă ! Un jurământ încălcat te dezonorează dar nu numai pe tine ca persoană, ci și organizația din care faci parte. În asemenea cazuri, chiar și în lipsa unei sentințe definitive, ai posibilitatea demisiei de onoare, care se practică în primul rând în țările cu democrație avansată. Demisia de onoare, așa cum îi spune și numele, îți păstrează onoarea nealterată până la verdictul final.

Așa a procedat și președintele Organizației PSD Satu Mare – Mircea Govor și tot odată vicepreședintele Consiliului Județean, dar numai pe jumătate. În interesul urmăririi penale, existând date că în libertate ar putea zădărnici aflarea adevărului, acesta a fost arestat preventiv la domiciliu. Pentru ca partidul din care face parte să nu aibă prea mult de suferit, domnul președinte Govor și-a dat demisia din funcția pe care o deținea la partid dar a rămas în continuare vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare. Deducem, că partidul este mult mai important decât județul Satu Mare deși, jurământul a fost făcut „pentru binele locuitorilor județului”.

Domnule Govor,

Cunoscându-vă de „bună-credință” și cu frică de Dumnezeu, subsemnații acestei interpelări, consilieri județeni din partea Partidului Național Liberal, vă cerem să vă prezentați demisia de onoare și din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare. Așa cum a și jurat la începutul mandatului, „pentru binele locuitorilor județului”, dar și pentru a nu afecta prestigiul și șansele de dezvoltare pe termen lung ale județului Satu Mare.

Domnule președinte,

Dacă interpelarea noastră nu are rezultatul scontat de către noi, aveți dumneavoastră responsabilitatea morală de a convoca la începutul lunii ianuarie, o ședință ordinară pentru eliberarea din funcție a vicepreședintelui Mircea Govor

„Pentru binele locuitorilor județului Satu Mare”

Altfel, vă faceți părtaș la pierderea credibilității noastre și a instituției publice pe care o reprezentăm: Consiliul Județean Satu Mare.

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Județean Satu Mare”.

În luarea de cuvânt, directorul Juridic al CJ Satu Mare, Marius Mândruț, a declarat că în acest moment nu este o comunicare oficială „în ceea ce privește măsura arestului la domiciliu. În momentul în care acea măsură va fi comunicată oficial, comunicare care se face Instituției Prefectului, prefectul are obligația ca în decurs de 48 de ore să constate suspendarea de drept din funcție a persoanei în cauză. Aceasta este procedura legală”.

„Demisia pe care o cere domnul Panea, sau mă rog, grupul PNL, ca orice demisie este un act de voință unilaterală până ce nu este un act obligatoriu printr-o sentință judecătorească sau printr-un alt act care să ducă obligatoriu la această demisie. Până atunci, conform Constituției României, orice persoană, orice cetățean se bucură de prezumția de nevinovăție, nu este considerat vinovat. Trebuie să funcționeze justiția, trebuie să funcționeze bunul simț, trebuie să funcționeze răbdarea și colegialitatea și nu se va opune nimeni dacă va fi cazul, nici la demisie, nici la oricare altă măsură care va fi stabilită, dar de justiție și nu de starea noastră de oameni politici prin care îl considerăm pe adversarul nostru un pericol pentru noi”, a declarat consilierul social-democrat Ioan Viman.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a subliniat faptul că „eu nu am văzut ca să fie incriminat domnul vicepreședinte pentru activitatea din Consiliul Județean. Eu doar atâta vă spun, nimic din ce atribuții are prin dispoziția președintelui, deci nu sunt lucruri din activitatea curentă al domnului vicepreședinte. Eu atâta vă spun, eu așa văd, eu v-am spus numai că eu așa privesc aceste lucruri și toată lumea poate să analizeze”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.