Festival de Datini și Obiceiuri de Crăciun la Castelul din Carei

datini1

datini5

Castelul Karolyi a găzduit luni, 21 decembrie cea de-a doua ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun, eveniment organizat de Asociațiunea „Astra”, Despărțământul Carei.

În cadrul manifestării au prezentat un program divers, care au cuprins urări, cântece populare și colinde, grupuri de colindători și păstrători de tradiții din Carei, Satu Mare, Zalău, Sanislău, Gelu, Hodișa, Marna, Lucăceni și Ianculești.

La ediția din acest an, au încântat publicul numeros prezent în Sala Cavalerilor un grup de colindători de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Carei, coordonat de profesoara Carmen Dindelegan, Corala „Armonica” de la Biserica Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Carei, Grupul de colindători din Negreşti-Oaș, coordonat de doamna Maria Tripon, Grupul „Urmașii lui Lucaciu” din Lucăceni, coordonator Mirela Horgoș, Asociația „Codrenii” din Hodişa, Corul Bisericii Ortodoxe din Sanislău, solista Carmen Ioana Sabău, Corul Jandarmilor, Grupul Moților din Marna și Grupul Moților din Ianculeşti.

Prezentatorii festivalului au fost Daniela Ciută și Ionuț Bucur.

Evenimentul a avut un caracter caritabil, cei prezenți putând dona bani pentru a o sprijini pe Erika Fényes, o tânără de 25 de ani din Andrid, care în urma unui nefericit accident a ajuns imobilizată în scaun cu rotile. Erika are nevoie de terapie și de un tratament foarte costisitor, pentru a putea merge din nou. Cu ajutorul oamenilor inimoși care o susțin, în funcție de posibilități, sperăm ca aceasta să se vindece cât mai curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.