Concert de fanfare și pian la Filarmonica „Dinu Lipatti”

concert1

concert2

concert3

Mai mulți pianiști de la Palatul Copiilor din Satu Mare au evoluat sâmbătă (19 decembrie) seara pe scena Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, în cadrul unui spectacol închinat Sărbătorilor de iarnă. Evenimentul a fost organizat de instituția gazdă, în colaborare cu primăriile din Ardud, Beltiug, Căpleni și Petrești.

Pianiștii care au concertat sâmbătă seara sunt multipli laureați ai concursurilor naționale și internaționale, acești copii aducând de ani buni cinste municipiului și județului Satu Mare. Pașii micilor muzicieni în deslușirea tainelor acestui instrument nobil sunt îndrumați de profesoara de pian Mariana Moga.

Pianiștii au evoluat în intermezzo-urile spectacolului oferit de fanfarele reunite din Beltiug, Căpleni și Petrești, dirijate de Mircea Câcu. De asemenea, pe scena filarmonicii au urcat și dansatorii de la „Dans Club 92”. Prezentatorii spectacolului au fost Bianca Toma și Daniel Dod.

Instrumentiștii fanfarelor reunite au interpretat prelucrări ale unor piese celebre, specifice Sărbătorilor de iarnă, iar pianiștii, fragmente din creațiile marilor compoztori ai lumii, smulgând ropote de aplauze din rândul auditoriului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.