Inspectoratul General pentru Imigrări face precizări despre Centrul de refugiați de la Tășnad

refugiati

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Instituţia Prefectului Satu Mare, cu privire la amenajarea în oraşul Tăşnad a unui spaţiu destinat persoanelor care solicită azil politic, Inspectoratul General pentru Imigrări a transmis un punct de vedere oficial în acest sens.

Inspectoratul General pentru Imigrări are în administrare, la nivel național, șase Centre Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil, la Timişoara, Șomcuta Mare (jud. Maramureş), Rădăuţi (judeţul Suceava), Galaţi, Giurgiu şi Bucureşti. Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări a căutat să identifice spaţii proprii sau altele care să necesite o reabilitare cu costuri mai reduse, fiind identificate trei noi locaţii la Câmpulung Muscel (jud. Argeș), Tășnad (jud. Satu Mare) și Bumbești Jiu (jud. Gorj). Capacitatea totală de cazare în aceste spaţii va fi de aproximativ 550 de locuri, dispuse astfel: 250 la Câmpulung Muscel și câte 150 la Tășnad și Bumbești Jiu.

Aceste locaţii se vor folosi pentru noua destinație numai dacă va fi cazul, în condițiile în care, în prezent sunt șase centre funcționale care au o capacitate de aproximativ 1.500 de locuri destinate persoanelor care solicită o formă de protecție în România. La această dată, gradul de ocupare este de aproximativ 15%. Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil au competențe în ceea ce privește primirea, înregistrarea şi procesarea cererilor de azil. Solicitanții de azil care nu dispun de mijloace materiale de întreținere pot fi cazați în aceste spații până la soluționarea cererii de azil. În fază administrativă, procedura de acordare a unei forme de protecție în România are o durată de 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.