S-a inaugurat Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Carei

Centru Carei1

Centru Carei2

La Carei a avut loc astăzi, 16 noiembrie, inaugurarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică „Cristiana”. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ștef, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Mariana Dragoș, directorul general adjunct, Eugenia Ardelean, oficialităţi locale careiene, specialişti în domeniul neuropsihiatriei și reprezentanţi ai DGASPC Satu Mare.

Valoarea contractului este de 710.000 euro, din care 85% reprezintă un împrumut de la Banca Mondială, iar 15 % a fost asigurat din bugetul de stat. Contribuţia Consiliului Judeţean Satu Mare a fost de 406.537,96 lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 24 luni. Centru are o capacitate de 48 de locuri.

Centrul „Cristiana” din Carei va asigura asistența medicală curentă și de specialitate, recuperare, îngrijire și supraveghere permanentă a persoanelor rezidente. De asemenea, va asigura cazarea, hrana dar și programe individuale de recuperare a beneficiarilor.

În cadrul centrului, beneficiarii vor avea parte de servicii de îngrijire, recuperare-socializare şi de reintegrare familială şi comunitară, oferite de un personal calificat, în locaţii amenajate în conformitate cu standardele din domeniul protecţiei de tip rezidențial al persoanelor cu handicap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.