Percheziții la Satu Mare

perchezitii

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti împreună cu procurorii DIICOT efectuează astăzi, 16 decembrie, 70 de percheziţii, în 14 judeţe și în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. Printre județele vizate este și Satu Mare.

Mascații percheziționează sediile sociale și punctele de lucru ale unor firme din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare, Sibiu și din municipiul București. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de euro.

Activitățile vizează membrii unei grupări infracționale care, începând cu luna ianuarie a anului 2011, ar fi constituit un circuit economic fictiv, pentru a deduce cheltuieli nereale, micşorând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Sumele obţinute ilicit ar fi fost supuse procesului de spălare de bani, fiind tranzacționate prin conturile unor societăţi de tip fantomă, special constituite în acest scop, care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii, comercializare de cereale și anvelope.

La acțiuni participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, precum şi poliţişti specializați în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare și Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.