Adrian Ștef și Vasile Mitrașca se opun înființării Centrului de refugiați de la Tășnad

Stef

În cadrul unei declarații de presă susținute astăzi, 16 decembrie, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, și-au exprimat nemulțumirea cu privire la înființarea unui centru de primire a refugiaților în județul nostru. Șeful CJ spune că după investițiile făcute la stațiunea din Tășnad, înființarea unui asemenea centru ar duce la subminarea economiei orașului și al județului Satu Mare.

Adrian Ștef nu este de acord cu înfiinţarea unui asemenea centru la Tăşnad. Mai mult decât atât, șeful CJ a subliniat faptul că „un centru de cazare pentru imigranţi în această zonă ar însemna subminarea economiei judeţului Satu Mare şi a oraşului Tăşnad”.

Ștef susține că, referitor la această temă ar fi nevoie de o consultare atât cu autorităţile locale, cât şi cu cetăţenii şi, împreună cu alte judeţe, să se împartă cumva acești refugiaţi, și să se găsească locuri mai potrivite pentru înfiinţarea unor asemenea centre.

La rândul său, primarul Vasile Mitrașca a declarat că înființarea unui asemenea centru la doar câteva sute de metri de stațiunea care în sezonul estival este vizitată de zeci de mii de turiști, ar avea un impact negativ. De asemenea, Mitrașca a declarat că, din discuțiile avute cu cetățenii din Tășnad reiese că oamenii nu acceptă sub nicio formă primirea refugiaților. Acesta mai spune că dacă situația nu se schimbă se va organiza un referendum la nivelul orașului, în cadrul căruia populația va fi chemată să decidă cu privire la acest subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.