Săptămâna inimilor darnice

inimi

În săptămâna 14-18 decembrie se desfăşoară Campania „Săptămâna inimilor darnice”. Acesta este un proiect judeţean în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

Fiecare unitate de învăţământ în care se face voluntariat şi-a propus o serie de activităţi pentru această săptămână. Aceste activităţi sunt utile în scopul realizării unor interacţiuni sociale, având ca obiect acţiuni umanitare în folosul unor grupuri dezavantajate.

Astfel, amintim organizarea Târgurilor de Crăciun, unde elevii voluntari vor vinde produse tradiţionale, ornamente confecţionate de ei, banii obţinuţi fiind donaţi beneficiarilor. De asemenea, se vor colecta diverse produse pentru a oferi beneficiarilor un cadou de Crăciun: dulciuri, îmbrăcăminte, jucării, rechizite, cărţi, etc.

Profesorii voluntari şi-au propus o serie de activităţi comune voluntari-beneficiari: confecţionarea decoraţiunilor pentru brad, împodobirea bradului, realizarea felicitărilor pentru Crăciun, etc. Se vor organiza serbări, concerte de colinde, diverse momente artistice cu poezii şi cântece de iarnă, toate cu scopul de a aduce bucurie în sufletele celor nevoiaşi.

Prin toate aceste activităţi, elevii şi profesorii voluntari dau viaţă spiritului Crăciunului, dorind să aducă zâmbete pe chipurile persoanelor vârstnice şi copiilor din centrele de asistență socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.