Romeo Nicoară: „La Tășnad nu vor veni imigranți din Orientul Mijlociu sau din Africa”

Romeo-Nicoara

Prin intermediul unui comunicat de presă remis astăzi, 15 decembrie, redacției noastre co-președintele Organizației Județene a PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară explică faptul că în cazul centrului pentru imigranți de la Tășnad „este vorba de pregătiri, pentru o situație ipotetică”.

Deputatul liberal mai spune că „aceste centru este menit să găzduiască temporar și doar dacă vor ajunge în România imigranți, care în acest centru pot fi triați, identificați și îndrumați spre destinația lor fie spre țări occidentale în ipoteza că au actele în regulă, fie înapoi în statele de origine, dacă nu provin din zone de conflict sau nu posedă acte valide asupra lor”.

În continuarea vă prezentăm comunicatul de presă remis redacției noastre de către deputatul Romeo Nicoară:

„Situația generată de decizia MAI de a pregăti un centru pentru eventuala găzduire a unor imigranți din Orientul Mijlociu, la Tășnad, județul Satu Mare m-a determinat să deschid urgent un dialog cu reprezentanții ministerului de interne pe acest subiect.

Am fost informat că transformarea unității de jandarmi de la Tășnad în centru pentru primirea de imigranți este o decizie care a fost luată în conformitate cu angajamente internaționale ale României ce privesc situația imigranților din Europa. Aceste centru este menit să găzduiască temporar și doar dacă vor ajunge în România imigranți, care în acest centru pot fi triați, identificați și îndrumați spre destinația lor fie spre țări occidentale în ipoteza că au actele în regulă, fie înapoi în statele de origine, dacă nu provin din zone de conflict sau nu posedă acte valide asupra lor. Deocamdată este vorba de pregătiri, pentru o situație ipotetică.

Îmi manifest așadar speranța alături de cetățenii orașului Tășnad, în lumina informațiilor oferite de autorități, că nu va fi nevoie să își facă griji că orașul ar putea fi invadat de imigranți și refugiați, lucru pe care nici unul din noi nu și-l dorește.

Am încredere în continuare că reprezentanții MAI stau la dispoziția cetățenilor cu informații suplimentare. Acestea pot fi obținute prin intermediul centrului de presă sau prin intermediul website-ului MAI. În măsura posibilităților, voi sprijini acest dialog, ca parlamentar și sătmărean”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.