Concurs destinat tinerilor, lansat de echipa Centrului „Sfântul Paul”

Caritas1

Caritas2

Astăzi, 15 decembrie la Centrul „Sf. Paul” a avut loc lansarea concursului de finanţare organizat de „Caritas” Satu Mare, intitulat „Active Team,
Active Community”. Prin această competiție, liceenii sătmăreni sunt încurajaţi să iniţieze proiecte prin care să aducă beneficii comunităţii şi în acelaşi timp
să îşi dezvolte abilităţi personale.

La lansarea concursului au fost prezenţi: Butka Gergo (consilier local), Monica Huszti (director executiv de conformitate în cadrul Organizaţiei „Caritas” Satu Mare), Bencze Anabela din partea CJ şi elevi de la liceele din Satu Mare cu care organizaţia are încheiate contracte de parteneriat.

Concursul de finanțare „Active Team, Active Community” este un program de finanţare pentru tinerii liceeni din Satu Mare. Liceenii sunt încurajaţi să iniţieze proiecte prin care să aducă beneficii comunităţii sătmărene şi în acelaşi timp să îşi dezvolte abilităţi personale (management financiar, leadership şi comunicare).

Tinerii care doresc să obțină finanțarea ideii de proiect, trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 5-maxim 10 persoane) care va fi responsabilă de conceperea ideii de proiect şi implementarea acestuia. Elaborarea și implementarea proiectului se va desfășura în afara programului școlar. Echipele de tineri care intră în competiţie pot fi echipe formate din colegi de clasă sau de liceu, dar şi din grupuri informale, din afara unităţii şcolare.

Echipele de tineri care au o idee de concurs, pot înscrie proiectul la adresa openklub@yahoo.com până la data de 31 ianuarie 2016. Înscrierea în concurs a unui proiect se face pe baza formularului de aplicare ce poate fi descărcat de pe pagina Facebook- Centrul SfPaul SztPal Ifikozpont. Echipele căștigătoare vor colabora cu un mentor din echipa Centrului „Sfântul Paul”.

Data preconizată de începere a proiectelor este 1 aprilie 2016. Ideile propuse trebuie să fie realiste privind perioada în care urmează să fie realizate (1 aprilie –15 iunie 2016). Raportarea rezultatelor şi a modului de cheltuire a finanţării va fi realizată în maxim două săptămâni de la data încheierii perioadei de implementare a proiectului.

Toate propunerile de proiecte primite până la data limită (31 ianuarie 2016, ora 23.59) vor fi analizate şi evaluate de echipa Centrului „Sfântul Paul” și juriul ales. Vor fi premiate și finanțate trei proiecte, fiecare cu câte 700 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.