Reabilitare termică și dotări IT la Școala „Avram Iancu”

scoala

Astăzi, 14 decembrie a avut loc conferința de închidere a proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu din municipiul Satu Mare”. Evenimentul la care au participat primarul municipiului reședință de județ, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, directorul Școlii „Avram Iancu”, Cătălina Szatmari, dar și alți parteneri din cadrul proiectului s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Local.

Obiectivul acestui demers a fost reabilitarea și eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Satu Mare, prin modernizarea întregului sistem de încălzire și izolarea pereților exteriori a imobilului. Valoare totală a proiectului a fost de 2.114.797,76 lei din care valoarea totală eligibilă reprezintă suma de 1.659.106,43 lei.

Potrivit managerului de proiect, Mihaela Culcean, au fost înlocuite ferestrele din lemn cu tâmplărie PVC, ușile de la intrare cu uși noi termoizolatoare și a fost izolat podul școlii. De asemenea, au fost înlocuite corpurile de încălzire și s-a izolat termic partea exterioară a clădirii.

Proiectul a presupus și dotarea școlii cu echipamente IT, materiale didactice și mobilier. Este vorba despre: calculatoare, laptop-uri, mese pentru calculatoare, scaune ergonomice, microscop binocular, truse pentru laboratoare (biologie, fizică), planșe pentru cabinetul de geografie, etc.

Primarul Dorel Coica a declarat că urmează și alte proiecte de reabilitare termică și dotare a școlilor din Satu Mare, pentru ca până în 2020 toate unitățile de învățământ din municipiu să le ofere elevilor condiții la standarde europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.