Proiect internaţional despre refugiaţi, derulat la Liceul Teoretic German

centru (1)

liceu

somcuta

workshop

În perioada 7-13 decembrie s-a derulat prima întâlnire din cadrul proiectului internaţional „Flucht-Flüchtling-Weltflüchtling”, inițiativă finanţată de Fundaţia EVZ din Berlin, realizat de Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare în colaborare cu IB Berufliche Schule din Stuttgart. Proiectul este al treilea la rând dintre şcolile partenere.

La proiect au participat 16 elevi de la liceul sătmărean, conduşi de profesoarele Dobos Angéla şi Gabriela Cristina Bonto, respectiv zece elevi de la şcoala din Germania, îndrumaţi de profesorii Cornelia Schade şi Gratian Riter.

Cu ocazia primei întâlniri, grupul de elevi a desfăşurat diferite activităţi cum ar fi: vizita sinagogii şi a diverse monumente istorice din Satu Mare, participarea la workshop-uri de sensibilizare, au ascultat o prezentare despre centrele ONG-ului JRS pentru refugiaţii din România, au vizionat filmul „Năvodul” realizat tot de JRS, au vizitat Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Şomcuta Mare. Prin aceste activităţi tematice legate de refugiere şi marginalizare, elevii au reuşit să înţeleagă mai bine oamenii care au fost nevoiţi să se refugieze din ţările lor.

A doua întâlnire va avea loc în iunie 2016, la Stuttgart, unde participanţii proiectului vor organiza o zi de acţiune pe 20 iunie, Ziua Mondială a Refugiatului.
Cunoştinţele dobândite cu ocazia derulării proiectului vor fi diseminate în cadrul unor întâlniri de prezentare a materialelor realizate de elevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.