Polițistul Adrian Bota a fost arestat

Adrian Bota

Polițistul Adrian Bota a fost arestat astăzi, 14 decembrie pentru 30 de zile. Procurorii DNA susțin că Bota a luat legătura cu denunțătorul în dosarul în care este cercetat, încălcând astfel condițiile controlului judiciar.

Vă reamintim că în data de 23 aprilie 2015, Adrian Bota a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită, spălare de bani și trafic de influență. Ulterior, în data de 30 aprilie acesta a fost plasat în arest la domiciliu, iar în 16 iunie, Tribunalul Satu Mare a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Imediat după pronunțare, Adrian Bota a contestat decizia magistraților sătmăreni.

Potrivit unor surse judiciare, Adrian Bota l-a contactat, prin intermediul unui avocat pe Mircea Condor, cel care l-a denunțat. Procurorii susțin că Bota i-a cerut lui Condor să-și modifice plângerea, amenințându-l pe acesta că în caz contrar va depune plângere împotriva soției acestuia pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Adrian Bota, la data comiterii faptelor ofițer de poliție în cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul Cercetări Penale (în perioada 2006-2008), a pretins și primit de la un denunțător (Mircea Condor) bani și bunuri totalizând 180.000 euro, constând în: suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc.).

În schimbul primirii foloaselor menționate, inculpatul Bota a promis că, își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare. Totodată, acesta a promis că „va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.

De asemenea, Adrian Bota i-a solicitat denunțătorului ca, în schimbul contraprestațiilor mai sus menționate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare (teren deținut în drept și în fapt de denunțător), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren deținut în fapt de denunțător).
Pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, inculpatul Bota Adrian i-a dispus denunțătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul relaţional al celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată prețul acelor terenuri.

Inculpatul Nagy Vasile, la solicitarea inculpatului Bota Adrian, a găsit persoanele respective, cu toate că ştia că, prin încheierea acelor contracte de vânzare cumpărare, terenurile îi reveneau de facto inculpatului Bota Adrian, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de către acesta.

2 Comentarii la "Polițistul Adrian Bota a fost arestat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.