Centru pentru imigranți la Tășnad (vezi ce spune primarul Mitrașca)

tabara

Începând de anul viitor, trei noi centre pentru migranți vor fi construite în România, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, în cadrul ședinței Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament. Printre viitoarele locații luate în discuție se află și orașul Tășnad.

„În momentul de față, Inspectoratul pentru Imigrări are în gestionare șase centre: la București, Șomncuta Mare, Rădăuți, Galați, Timișoara și Giurgiu. Am prevăzut preluarea a încă treio sedii și demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea și dotarea acestor sedii, conform cerințelor Inspectoratului General pentru Imigrări, la Câmpulung Muscel, Tășnad și Bumbești-Jiu. Cele trei centre pe care le vom avea suplimentar credem că în prima etapă pot asigura o primă intervenție”, a declarat Tobă.

Întrebat cu privire la intenția Guvernului de a înființa la Tășnad un centru pentru imigranți, primarul orașului, Vasile Mitrașca ne-a declarat că „în primul rând vreau să vă spun că noi nu am fost consultați cu privire la intenția Guvernului de a înființa un punct pentru imigranți în fosta unitate de Jandarmi. În al doilea rând, unitatea de Jandarmi este în patrimoniul Ministerului Afacerilor Interne astfel că îi dau destinația pe care îl vor. Am înțeles că în ședința de săptămâna trecută a CSAT s-a decis înființarea a trei centre noi, printre care unul și la Tășnad. Domnul ministru Petre Tobă a solicitat bani pentru reabilitarea acestora și din câte am înțeles, cel de la Tășnad va fi ca rezervă. Problema este că unitatea de Jandarmi este la doar 200 de metri de stațiunea din oraș”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.