Bărbat readus la viață după un infarct miocardic

ambulanta

Vineri, 11 decembrie, două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare au făcut eforturi deosebite pentru a readuce la viață un bărbat de 65 ani din Negrești-Oaș aflat în stop cardio-respirator, suferit în urma unui infarct miocardic. După ce a fost stabilizat, pacientul a fost transportat la unitatea de Chirurgie cardio-vasculară de la Baia Mare.

Primii care au ajuns la fața locului au fost ambulanțierii din Negrești-Oaș care au început rapid manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală până la sosirea echipajului cu medic de la Satu Mare.

„La sosirea echipajului cu medic pacientul se afla într-un ritm cardiac ce necesita șoc electric extern. Pacientul a fost defibrilat, răspunzând pozitiv. Intervenția s-a continuat cu menținerea funcțiilor vitale ale pacientului mai întâi pe timpul transportului la spitalul din Negrești-Oaș și se finalizează cu transportul acestuia la unitatea de chirurgie cardio-vasculară de la Baia Mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, dr. Lucian Tarța.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.