Autonet Satu Mare a fuzionat cu Swiss Automotive Group

Sediu Autonet

Acționarii grupului de firme Autonet au încheiat o tranzacție cu Swiss Automotive Group (SAG), unul dintre cei mai mari furnizori independenți de piese auto la nivel european. Astfel, companiile grupului românesc vor fi incluse într-un holding, în care SAG va fi acționar cu 51%, iar actualii acționari ai Autonet vor deține 49%.

Cele două grupuri acoperă împreună șapte țări – România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elveția, Austria și Belgia. Cele două companii sunt parte a aceluiași buying group, ATR International AG, cu un rulaj estimat pentru anul acesta de 14 miliarde euro.

„Ne propunem ca Autonet Group Holding și SAG să atingă o cifră de afaceri cumulată de un miliard de euro în următorii ani”, a declarat Mihály Lieb, acționar al Autonet și membru în Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.

Grupul de firme Autonet are în prezent 1.500 de angajați, iar această alianță îi va permite consolidarea poziției de angajator important. Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea aprobărilor necesare din partea autorităților de concurență.

Compania Autonet a fost înființată în 1996 și deservește clienți în trei țări (România, Ungaria și Slovenia), prin trei centre de distribuție și 61 de depozite regionale. Grupul Autonet are 1.500 de angajați în cele patru țări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia și Slovenia). Cifra de afaceri pentru anul 2015 este estimată la aproape 280 milioane de euro.

Swiss Automotive Group este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto de pe piața independentă europeană. SAG operează printr-o rețea de 100 de depozite și deține o flotă de 500 de vehicule de distribuție. Swiss Automotiv Group are peste 2.000 de angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.