Victor Sfiazof: „Am început să desenez automobile de când eram copil la şcoală”

Victor Sfiazof

Sătmăreanul Victor Sfiazof, designer-ul care a semnat schița pentru modelul Renault Kadjar, spune că a început să deseneze mașini de când era copil, iar visul său a fost să devină un designer cunoscut în domeniul auto. Victor Sfiazof deţine funcţia de senior exterior designer în cadrul centrului de design al Renault de la Bucureşti din ianuarie 2008.

Sfiazof spune că totul a început în copilărie, când a desenat primele mașini pe orice bucată de hârtie pe care o avea la îndemână.

„Întotdeauna mi-am dorit să proiectez maşini. Am început să desenez automobile de când eram copil la şcoală. Am văzut la TV un documentar despre proiectarea maşinilor şi de atunci ştiam că asta doresc să fac. Dar în facultăţile din România nu sunt cursuri pentru desenat automobile şi era greu inclusiv greu de convins profesorii că tu îţi doreşti aşa ceva deoarece nici măcar ei nu cunoşteau domeniul”, spune Victor Sfiazof.

Kadjar este un proiect în designul căruia au fost implicate toate cele cinci centre de design ale grupului de la nivel mondial (Paris, Mumbai, San Paulo, Seul şi Bucureşti).
Dintre proiectele realizate, s-au ales trei, iar ideea lui Victor Sfia¬zof a fost cea câştigătoare. Proiectul a fost trimis la Paris, iar echipa de acolo l-a definitivat.
Mai trebuie spus că Victor Sfiazof a semnat designul şi pentru un model Dacia, primul Duster Concept prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva în 2009.

Victor Sfiazof este din Satu Mare și are 32 de ani. După terminarea liceului, acesta a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design „I. Andreescu” din Cluj-Napoca. Din 2008 deţine funcţia de senior exterior designer în cadrul centrului de design al Renault de la Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.