Campanie de stângere de fonduri, organizată de Asociația „Stea”

stea

Asociația „Stea” lansează luni, 14 decembrie, la ora 13.00, la sediul centrului de zi din Satu Mare (B-dul Octavian Goga nr. 14), campania de strângere de fonduri „Moș Crăciun vine și la noi” din cadrul proiectului „Parteneriat intersectorial-baza serviciilor sociale de calitate”.

De asemenea, în perioada 14-23 decembrie, angajații împreună cu voluntarii „Stea” așteaptă sătmărenii să treacă pe la standul asociației din cadrul Târgului de Crăciun de unde își vor putea alege cadouri pentru cei dragi și vor putea face contribuții pentru susținerea programelor asociației. Obiectele artizanale ce vor fi prezentate la târg au fost realizate în cadrul altelierului de terapie ocupațională „MeșteșugArt” realizat în cadrul centrului de zi al Asociației „Stea” sub îndrumarea talentatei instructor-meșteșugar Eniko Nezezon de la Asociația Culturală „Anranykapu”.

Activitățile din cadrul campaniei continuă în zilele de 12 respectiv 19 decembrie, când la sediul Asociației „Stea” se desfășoară activitatea „Sâmbăta în familie” cu invitați speciali, mai exact familii din comunitate care, împreună cu beneficiarii „Stea” continuă să realizeze obiecte artizanale pe care sătmărenii le vor găsi la standul asociației din cadrul Târgului de Crăciun. Scopul acțiunii „Sâmbăta în familie” îl constituie crearea unei punți de legătură între familiile din comunitate și beneficiarii „Stea”, punerea în valoare a talentelor acestor oameni, încurajarea creșterii stimei de sine și sensibilizarea comunității cu privire la nevoia lor de sprijin pentru integrare în societate.
Unul dintre momentele deosebite pregătite în cadrul campaniei este spectacolul caritabil din data de 18 decembrie, ce se va desfășura cu începere de la ora 18.00 în sala amfiteatru a Teatrului de Nord din incinta Casei de Cultură.

Sătmărenii sunt invitați la o reprezentație cu îndrăgitul actor Erdos Carol, elevi de la Liceul de Artă „Aurel Popp”, tinere speranțe ale teatrului sătmărean: Gergely Oana, Anastasia Ghiță, Flavia Ungur, Narcisa Cristescu, Ștefan Șuta și beneficiari ai serviciilor sociale Stea (Camelia și Aris Varga). Îndrăgitul percuționist, Cserey Csaba va susține un recital special, iar trupa de dans „The Hat” de la Școala de Artă va încânta publicul cu o reprezentație deosebită.

Această campanie se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de catre Asociația „Stea” în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială, Politia Locală şi Direcția de Evidență a Persoanelor, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016.

Bugetul proiectului este de 211.326,61 euro, din care 186.160,36 euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 euro este contribuţia Asociaţiei „Stea” şi a partenerilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.