Operație în premieră realizată la Spitalul Județean Satu Mare

Dr. Anitas

Diversificarea, dar mai ales creșterea calității serviciilor medicale acordate cetățenilor județului nostru, este o preocupare constantă a personalului Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Un exemplu în acest sens este intervenția chirurgicală, realizată în premieră absolută la SJU Satu Mare în urmă cu câteva zile.

O echipă de medici, coordonată de dr. Răzvan Anițaș, medic specialist ortoped, a efectuat o operație de reconstrucție de ligamente încrucișate anterioare a articulației genunchiului. Este vorba despre o intervenție chirurgicală cu un grad ridicat de dificultate, care durează în medie o oră și jumătate, menită să redea stabilitate și mobilitate genunchiului afectat. Operația se face artroscopic, cu o minimă incizie, durata spitalizarii este de 4-7 zile, iar recuperarea începe imediat după intervenție.

Rupturile de ligamente apar frecvent la sportivi, în special la cei care practică tenis, fotbal, baschet, schi, dar și accidental la cei care suferă diverse traumatisme la nivel articulației.

Pacientul operat la Satu Mare are 25 de ani, a suferit o accidentare pe terenul de fotbal și se simte bine după intervenție. Operația, de regulă, este efectuată în centrele universitare, în clinicile de specialitate, cu o programare prealabilă.

Dr. Răzvan Anițaș, cel care a efectuat această operație, este absolvent al UMF Cluj-Napoca, are 32 de ani și își desfășoară activitatea în cadrul secției de Ortopedie, iar în fiecare zi de vineri poate fi găsit în Ambulatoriul de Specilitate, cabinetul de ortopedie. Dr. Anițaș și-a efectuat rezidențiatul la Cluj dar a urmat mai multe cursuri de specilizare în clinici renumite din străinătate, ultima dată la Viena unde s-a specializat în artroscopia articulației genunchiului și umărului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.