Grădina Asociației „Stea”, în concurs pe platforma „Țara lui Andrei”

gradina

Programul de terapie ocupațională prin horticultură ce răspunde nevoilor de bază a tinerilor fără adăpost implicați, prin transformarea „grădinii Stea” într-o întreprindere socială ce își valorifică produsele printr-un sistem de tip „coș de legume” livrat cu regularitate direct către clienți din comunitate, a intrat în concurs pe platforma „Țara lui Andrei”.

Astfel, prietenii, colaboratorii și toți susținătorii care apreciază munca pe care angajații Asociației „Stea” o depun pentru a schimba destinele persoanelor aflate în dificultate, sunt invitați să voteze proiectul până la data de 18 decembrie, ora 16.00 la următorul link: http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-gradina-stea-id-1805-cmsid-65

Dezvoltarea programului de terapie ocupațională prin horticultură al Asociației „Stea” își propune să transforme grădina proprie într-o întreprindere socială care să își valorifice produsele printr-un sistem de tip „coș de legume” livrat cu regularitate, direct către clienți din comunitate. Veniturile obținute precum și sprijinul atras din comunitate vor fi folosite la renovarea a 30 de locuințe din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare în care își duc traiul zilnic, peste 150 de persoane aflate în dificultate, acțiunea fiind numită „șantiere comunitare”. Aceste acțiuni comunitare vor crea cadrul perfect în care voluntarii și beneficiarii vor interacționa, generând schimbări de mentalități iar întreprinderea socială va asigura cadrul potrivit de dezvoltare a abilităților de muncă și a stimei de sine a șapte tineri fără adăpost în curs de pregătire pentru integrare profesională.

În grădina „Stea”, legumele și plantele aromatice sunt sănătoase deoarece la creșterea și îngrijirea lor nu se folosesc îngrășăminte chimice și pesticide, acestea răspunzând nevoii tot mai mari a oamenilor din comunitate de a consuma legume și plante de bună calitate.

Programul de terapie prin horticultură asigură o etapă intermediară de suținere pentru ca persoane cu multiple probleme de incluziune socială, să fie pregătite pentru angajare. Este ceea ce transformă adulții care nu au lucrat niciodată, în angajați capabili să respecte condițiile pentru a-și păstra locul de muncă. Acest program este antemergător angajării în întreprinderea socială, iar susținerea continuității acestuia va fi asigurată prin reinvestirea unei părți din veniturile activității economice și atragerea de resurse suplimentare din comunitate.

„Ţara lui Andrei” este un proiect de responsabilitate socială, OMV Petrom. Din 2009, prin „Ţara lui Andrei”, OMV Petrom susține proiectele care inspiră comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile „Țării lui Andrei” sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.