Firmele au mai mult timp pentru montarea noilor case de marcat

case de marcat

Firmele vor avea un termen mai mare în care să își instaleze case de marcat dotate cu jurnal electronic și conectate la o bază de date a Fiscului, Guvernul urmând să prelungească perioada în care toate unitățile comerciale trebuie dotate cu astfel de echipamente.

Astfel, data de la care companiile încadrate în categoria marilor contribuabili vor fi obligate să utilizeze numai aceste case de marcat va fi 1 aprilie 2017 (nu din octombrie 2016 cum prevede legislația actuală), iar fimele catalogate drept contribuabili mijlocii vor utiliza numai aceste case de marcat din 1 iulie 2017, nu de la 1 ianuarie 2017.
Firmele din categoria contribuabililor mici vor fi obligate să folosească astfel de case de marcat din noiembrie 2017, nu din mai 2017.

Avizele privind distribuția aparatelor de marcat electronice fiscale, acordate distribuitorilor autorizați, își vor menține valabilitatea până la 1 ianuarie 2017, nu până la 1 iulie 2016, iar interdicția de a mai comercializa alt tip de case de marcat va fi aplicată din ianuarie 2017, nu din iulie 2016.

Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern.

Vă reamintim că în urmă cu un an, Ministerul Finanțelor a anunțat că firmele nu își vor mai putea dota casele de marcat doar cu role de hârtie pentru păstrarea istoricului de tranzacții, ci vor fi obligate să aibă și un jurnal electronic conectat la un server central al autorității fiscale. Va fi păstrată rola de hârtie pe care este tipărit bonul fiscal pentru cumpărători.

Calendarul prezentat atunci stabilea perioade tranzitorii pentru dotarea cu astfel de case de marcat, respectiv 180 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru firmele care au calitatea de mari contribuabili, 210 zile pentru contribuabilii mijlocii și 390 de zile pentru micii contribuabili.

Un Comentariu la "Firmele au mai mult timp pentru montarea noilor case de marcat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.