Electrolux anunță reduceri de personal. Vezi ce spune liderul de sindicat Sorin Faur

Electrolux1

Sorin Faur

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux AB, care deține o fabrică de aragazuri și la Satu Mare, a anunţat astăzi, 9 decembrie că se pregătește să facă reduceri de personal şi de costuri. Decizia vine după ce compania americană General Electric a renunţat la vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez pentru 3,3 miliarde de dolari.

Vă reamintim că Departamentul Justiţiei din SUA a blocat tranzacţia din cauza temerilor că aceasta ar putea duce la majorarea preţurilor pentru consumatori. Totodată, Electrolux a anunţat că va plăti General Electric un comision de 175 de milioane de dolari pentru eşecul proiectului de fuziune.

Liderul de sindicat de la Electrolux Satu Mare, Sorin Faur, spune că „pe noi, fabrica din Satu Mare, nu ne afectează în niciun fel această decizie. Nu ne influența nici dacă se cumpăra acea divizie de electrocasnice, așa cum nu ne afectează nici faptul că s-a renunțat la afacere”.

În prezent, fabrica din Satu Mare are 730 de angajați.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.