General Electric anulează fuziunea cu Electrolux

Electrolux1

Acțiunile grupului Electrolux, companie care deține și o fabrică de aragazuri la Satu Mare, au înregistrat astăzi, 7 decembrie, o scădere de 15 procente la Bursa de la Stockholm, și asta după ce corporația americană General Electric a renunțat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez, pentru 3,3 miliarde de dolari. Tranzacția nu a obținut aprobarea autorităților de reglementare din SUA.

Departamentul Justiției din SUA a cerut tribunalului să oprească tranzacția din cauza că, potrivit unor surse, aceasta ar putea duce la majorarea prețurilor pentru consumatori.
Electrolux, a anunțat recent că în trimestrul trei din 2015 profitul său operațional a urcat cu 8,2%, la 179 milioane de dolari.

Vânzările Electrolux la magazinele deschise de peste un an au crescut în trimestrul trei din 2015 cu 7% în America de Nord. De asemenea, piața europeană ar urma să crească cu 1-2%.

Electrolux este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări și marketing în București, precum și prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deține 99,52% din acțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.