Examen de competențe lingvistice la Liceul Teoretic German

examen1

examen2

În perioada 2-7 decembrie, la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” se desfășoară examenul de competențe lingvistice pentru limba germană, Deutsches Sprachdiplom. La examen s-au înscris 37 de elevi de la liceul gazdă și șase din Vișeu (județul Maramureș).

Examenul organizat la Liceul Teoretic German corespunde nivelurilor B2/C1 din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (pentru comparare A1 – nivel elementar, C2 – cunoștințe comparabile cu nivelul de limbă maternă) și atestă faptul că elevul dispune de cunoștințe de limbă germană necesare pentru a putea urma studii universitare în Germania.

Sunt testate cele patru deprinderi: înțelegerea mesajului scris, înțelegerea mesajului ascultat, producerea mesajului scris în prima zi a examenului, respectiv producerea mesajului oral în zilele următoare.

Testele se corectează în Germania, cu excepția ultimei probe (producerea mesajului oral), ce este evaluată de o comisie de cadre didactice locale și pentru care elevii pregătesc din timp un proiect sub forma unei lucrări scrise însoțite de un material de prezentare (în general un PowerPoint sau un panou cu informații).

Coordonatorul examenelor de competență este profesorul Dietrich Arens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.