Utilaj căutat în Germania, descoperit la PTF Petea

uilaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au descoperit un utilaj marca New Holland care figurează ca fiind furat din Germania în anul 2009, pe care un cetăţean român intenţiona să îl introducă în România.

Joi, 3 decembrie, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ion M., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format din autotractor DAF şi semiremorca Schmitz, ambele înmatriculate în judeţul Suceava. În semiremorcă suceveanul transporta un utilaj marca New Holland model W130.

La controlul de frontieră, conducătorul auto a prezentat, pe lângă cartea de identitate, şi certificatele de înmatriculare ale vehiculelor, precum şi documentele de însoţire a mărfii. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru utilajul New Holland era emisă o alertă de furt, de către autorităţile din Germania din octombrie 2009.

Utilajul, în valoare de aproximativ 16.750 euro, a fost indisponibilizat la sediul SPF Petea pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.