Festivalul de muzică folk „Emilian Onciu”

spectacole

În data de 9 decembrie de la ora 19.00, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean organizează Festivalul de muzică folk, In memoriam „Emilian Onciu” la Restaurantul „Miorița” din Satu Mare.

Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria unuia dintre cei mai mari folkiști ai Sătmarului, dar și un nume de referință al folkului românesc.

Emilian Onciu a fost un cântăreț român de muzică folk, iar din perioada 1983 până în 1985 a fost membru al Cenaclului „Flacăra”, vreme în care lansează peste 35 de cântece, printre care „Lacrimi pentru tatăl învins”, „Bună dimineața”, „Să ne iubim pe țărmul Mării Negre”, „Mama vacii noastre nu-i e bine”, alături de Tatiana Stepa.

Continuă să cânte și în noua formulă a Cenaclului „Totuși Iubirea”, iar în perioada 1990-1996 apare pe mai multe albume de grup, realizate cu componenții cenaclului.

În 2005 apare alături de componenții grupării Gala Folk Transilvania, cu patru cântece pe albumul 5X4 Folk Transilvania. A desfășurat o activitate concertistică, alături de Folk Transilvania.

În toamna lui 2007 îi apare un nou album, „Pentru prieteni”, realizat prin intermediul „Impres Media Folk”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.