Liceul German, implicat într-un proiect internațional

proiect1

proiect2

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” este implicat în proiectul Erasmus + „International High 5 Career Portfolio”, care se desfășoară de-a lungul a doi ani, și la activitățile căruia participă elevi și profesori din șase țări: Turcia, Lituania, Polonia, România, Grecia și Italia.

Proiectul este unul foarte ambițios și își propune să realizeze orientarea în carieră a unui număr mare de elev din școlile partenere, în cadrul liceului sătmărean fiind cuprins un numar de 120 de elevi.

În perioada 22-28 noiembrie, un număr de șase elevi și patru profesori de la Liceul Teoretic German au participat la activitățile de proiect desfășurate în școala parteneră IIS „Ettore Majorana” din Avezzano, Italia.

Programul săptămânii de mobilitate a fost unul bogat în activități. Dintre aceste activități amintim: turul orașului, vizita la atelierele unei școlii vocaționale, workshop-ul „Medicina ocupațională”, excursii tematice la fabrica L. Foundry și la Centrul Spațial „Telespazio”.

În această perioadă elevii au fost cazați la familii și au avut oportunitatea de a cunoaște nemijlocit realitățile și obiceiurile din cadrul familiilor italiene. Elevii au pregătit prezentări despre țară și oraș și despre oportunitățile de angajare din zonele din care provin. De asemenea, rezultatele workshop-ului au fost prezentate în fața colegilor. Elevii și profesorii români au avut posibilitatea de a vizita și admira muzeele Vaticanului și atracțiile turistice ale Romei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.