Cluburile și barurile din Satu Mare, amendate din nou de pompieri

controale

Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul verificărilor făcute de pompieri în perioada 23-28 noiembrie, au fost întreprinse şase controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 49 de deficienţe constatate, şapte deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 36 de avertismente şi şase amenzi în valoare totală de 60.000 lei.

Din cele 49 de constatări la faţa locului, la şase agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document.

De asemenea, au fost întreprinse şase controale de prevenire la săli cinematograf/spectacole, din care au rezultat 40 de deficienţe constatate, nouă deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 28 de avertismente şi trei amenzi în valoare totală de 11.000 lei.

La alte trei societăţi comerciale s-a identificat că nu desfăşurau program cu public potrivit domeniului de activitate. Din cele 40 de constatări la faţa locului, la şase agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului. Totodată, au fost desfăşurate opt exerciţii de evacuare la care au participat 150 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.