Clubul Olimpia, amendat de FRF

Dan Babut

Clubul Olimpia Satu Mare a fost amendat miercuri, 2 decembrie, de către Federația Română de Fotbal (FRF) după ce conducerea clubului nu i-a plătit integral salariul fostului jucător al echipei, Vlad Bujor. Președintele FC Olimpia Satu Mare, Dan Băbuț spune că Bujor are de încasat un singur salariu de fostul său club.

Ca urmare a neachitării drepturilor salariale către fostul jucător Vlad Bujor, în cadrul ședinței de miercuri, Comisia de disciplină și etică a FRF a sancționat FC Olimpia 2010 Satu Mare cu 3.000 de lei, acordându-i clubului sătmărean un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată față de Vlad Bujor.

„Comisia a sancționat debitorul FC Olimpia 2010 Satu Mare cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Bujor Vlad Alin Comisia a acordat termen în data de 13 ianuarie 2015, ora 15.00, dată la care debitorul FC Olimpia 2010 Satu Mare să prezinte dovada plății față de creditorul Bujor Vlad Alin conform Hotărârii nr. 278/CL/20.08.2015, definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, se arată în decizia Comisiei de disciplină și etică a FRF.

Hotărârea Comisiei de disciplină și etică a FRF, poate fi citită accesând următorul link:

http://www.frf.ro/public/images/uploads/files/lista%20%20de%20%20sedinta%20%20din%20%2002_12_2015%20-%20%20com.pdf

„Într-adevăr, clubul a fost amendat cu 3.000 de lei, deoarece are de plătit un singur salariu lui Vlad Bujor. Acesta are de recuperat salariul pe ultima lună, dacă îmi amintesc bine pe luna iunie 2015, atunci când i-a expirat contractul cu FC Olimpia. La televizor, Bujor a declarat că are pretenții la 3.000 de euro, dar conform contractului noi trebuie să-i plătim o singură restanță. Nu înțeleg cum poți să amendezi un club pentru restanța salarială pe o singură lună față de un jucător. Dacă îi mai dai și o amendă îl împovărezi și mai rău. Dar asta e”, a declarat pentru Sătmăreanul președintele FC Olimpia, Dan Băbuț.

Se pare că șansele lui Vlad Bujor de a-și recupera restanța salarială sunt minime, având în vedere faptul că președintele clubului sătmărean spune că „în momentul de față Olimpia are 0 lei. Sâmbătă avem meci și nu știu cum o să ne descurcăm. Am vorbit cu Bujor și în cursul zilei de ieri (miercuri, 2 decembrie) și l-am rugat să mai aștepte puțin, să mai fixăm o dată și tot reușeam să-i plătim restanța. Până la urmă, toți de la club avem restanțe pe o lună, dar a lui Bujor e din luna iunie. La alte cluburi, jucătorii au restanțe de 5-6 luni și nu fac scandal. Acum mai avem de plătit și o amendă de 3.000 de lei. Mai bine îi dădeam lui Bujor acești bani”.

Un Comentariu la "Clubul Olimpia, amendat de FRF"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.