Poeții sătmăreni apreciați la Bistrița

poeti1

poeti2

poeti3

În cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”, care a avut loc la Bistrița în perioada 26-29 noiembrie, s-a lansat antologia „Conexiuni” care cuprinde și poeziile sătmărenilor Felician Pop, Robert Laszlo și Aurel Pop.

Antologia „Conexiuni” coordonată de către directorul Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” din Bistrița, Dorel Cosma și scriitoarea Elena M. Cîmpan, mentorul cenaclului „Conexiuni”, cuprinde un număr de 28 de autori bistrițeni cât și foști oaspeți din țară ai cenaclului bistrițean.

Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanale Satu Mare a prezentat oferta culturală a județului nostru, cât și cele două reviste ale instituției, „Citadela” și „Confluențe”, menționând faptul că la începutul lunii decembrie se va dezveli bustul lui Dariu Pop, bistrițean de origine, în cadrul manifestărilor dedicate personalităților locale desfășurate sub genericul de „Medalioane Culturale”.

Pe lângă scriitorii din întreaga țară, la eveniment au participat și creatori din Israel, Franța și China.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.