Codurile camerelor video ale Poliției Locale Satu Mare, sparte de un hacker

anonimus
Codurile a 27 de camere din cele 66 care sunt amplasate în diferite locații din municipiul reședință de județ au fost sparte zilele trecute de către o persoană din județul Satu Mare. Camerele video ajută Poliția Locală, la supravegherea mai multor locații din Satu Mare cu scopul prevenirii infracționalității, baza de comandă fiind la Casa Verde din Grădina Romei. Interesant este faptul că, până azi (2 decembrie) după-amiază, conducerea Poliției Locale nu a știut nimic despre acest lucru.

Directorul Poliției Locale Satu Mare, Ioan Precup, ne-a declarat că persoana care a spart ID-urile camerelor a fost identificat, iar în prezent se lucrează la remedierea situației. Potrivit acestuia hacker-ul este din județul Satu Mare.
În mod normal, aceste imagini pot fi văzute doar de către angajații Poliției Locale de la baza instalată în Casa Verde din Grădina Romei. După ce ID-urile au fost sparte, imaginile au fost făcute publice, putând fi accesate de către oricine dorește http://www.insecam.org/cam/view/182200/. În ultimele ore, accesul la camerele din Satu Mare a fost parțial restricționat, Precup subliniind faptul că se lucrează la remedierea situației.

„Nici eu nu știu prea multe. Am aflat azi (2 decembrie) după-amiază despre acest aspect. O persoană care e în domeniul informaticii, să nu folosesc un cuvânt mai dur, hacker, a intrat pe ID-urile camerelor. Aceste ID-uri nu sunt publice. Nici eu nu cunosc aceste ID-uri și consider că nici nu trebuie să le cunosc. Am un coleg care se ocupă cu sistemul informatic și am dispus să se verifice și să se securizeze sistemul. Mi s-a spus că parțial s-a reușit dar este vorba despre un proces de durată”, spune Precup.

Posibilitatea urmăririi de către orice persoană a unor imagini în timp real, înregistrate în diferite locații din oraș considerăm că este deosibit de periculos, mai ales că printre cei care intră pe site-ul cu pricina, sunt și oameni care urmăresc diverse interese.
„Colegul meu a discutat cu persoana respectivă și i-a explicat că nu e bine să facă publice aceste ID-uri și nici imaginile video. Se lucrează în continuare pentru securizarea sistemului informatic”, spune Precup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.