Recital susținut de Corul Bărbătesc din Finteușu Mare (video)

Cor1

Cor2

Cor3

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare (județul Maramureș) a susținut astăzi, 1 Decembrie, un scurt recital în fața Monumentului Ostașului Român din Satu Mare. La eveniment au participat oficialități locale și județene dar și mulți sătmăreni.

După intonarea Imnului Național, Corul din Finteușu Mare a interpretat cântece patriotice, fiind aplaudat de către cei prezenți.

Corul Bărbătesc din Finteușu Mare a susținut primul concert la 1 Decembrie 1918 în Șomcuta Mare, centrul Districtului Chioar, unde românii erau adunați cu mic, cu mare, și așteptau să primească vești de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, unde se lua hotărârea de făurire a României Mari. Când s-a anunțat consfințirea Marii Uniri, din piepturile coriștilor, au izbucnit acordurile cântecului „Pe-al nostru steag e scris Unire”.

De-a lungul anilor, Corul din Finteușu Mare s-a lansat într-o misiune artistică și educațională, așezând în repertoriul lor cântece care vizau menținerea în conștiința poporului a dragostei de neam și țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.