Străzi închise la Satu Mare de Ziua Națională a României

strazi inchise

În cursul zilei de marți, 1 Decembrie, jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice, pe timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, care vor avea loc în județul și în municipiul Satu Mare.

În cadrul paradei militare va fi prezentată tehnica din dotarea unităților MApN și MAI. Cu acest prilej, marți 1 decembrie 2015, ora 13.50, va fi închisă circulația autovehiculelor pe Bulevardul I.C. Brătianu și Calea Traian până la gară.

De asemenea, tot marți, în jurul orei 18.00 va fi închisă circulația pentru autovehicule în sensul giratoriu din Piața Libertății, când va avea loc retragerea cu torțe.
În data de 30 noiembrie, cu începere de la ora 13.30, se va organiza o repetiție a paradei militare, ocazie cu care circulația va fi închisă pe tronsonul Bulevardul I.C. Brătianu și Calea Traian până la gară.

În municipiul Satu Mare, evenimentele prilejuite de Ziua Națională se vor desfășura în următoarele locații:

-Ora 11.30 vor începe depunerile de coroane și jerbe la busturile lui: Mihai Viteazul, Avram Iancu, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu și Iuliu Maniu;
-Ora 13.00, depuneri de coroane la statuia dr. Vasile Lucaciu, unde va avea loc un ceremonial militar și o slujbă religioasă;
-Ora 14.00 va avea loc la Monumentul Ostașului Român un recital al Corului Bărbătesc din Finteușu Mare și o paradă militară.

În municipiul Satu Mare, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la toate manifestările organizate, unde vor participa oficialități de la nivel local și județean, sărbătoare la care sunt invitați să participe sătmărenii.

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, echipajele Jandarmeriei, acționând împreună cu polițiștii și polițiștii locali, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24 şi vor acţiona, cu preponderenţă, pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare invită sătmărenii să sărbătorască Ziua Națională a României și face urmatoarele recomandări: să respecte solemnitatea manifestărilor; să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, etc.); să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase; să respecte regulile stabilite de organizatori; să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală; să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

Pentru sesizarea faptelor antisociale cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă „112”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.