Elevii Colegiului „UNIO-Traian Vuia” au sărbătorit Ziua Națională a României

scoala

Ziua Națională a României a fost marcată de elevii Colegiului Tehnic „UNIO-Traian Vuia” prin diverse activități. Joi, 26 noiembrie, elevii claselor a IX-a A și a XI-a A, coordonați de profesorii Camelia Rotter și Mara Oneț, au realizat o serie de prezentări power-point despre porturile populare specifice fiecărei regiuni a țării. Elevii au surprins tradiţiile și obiceiurile poporului român precum și gastronomia tradițională.

Astăzi, 27 noiembrie, elevi din mai multe clase au pregătit un moment artistic. Activitatea a fost deschisă de directorul școlii, prof. dr. Vlaicu Popescu, care a afirmat că Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne pagina sublimă a istoriei românești.

„Unirea Transilvaniei cu România, de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României și totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor granițelor vechii Dacii. Aniversăm cu respect în fiecare an Ziua Națională a României la 1 Decembrie, prilej de rememorare a jertfei înaintașilor și a luptei pentru constituirea statului național român. Tinerii nu prea știu ce sărbătoresc, cei mai în vârstă visează la vremuri apuse, iar mulți folosesc ziua liberă pentru a-și rezolva din problemele restante din cauza serviciului”, a declarat Vlaicu Popescu.

Apoi, elevul Cristian Varga din clasa a XII-a A, a prezentat semnificația acestei zile, artizanii Marii Uniri, imnurile țării de-a lungul timpului și alte lucruri importante despre ziua noastră, a românilor de pretutindeni.

Elevii au cântat melodii patriotice: „Noi suntem români”, „Așa-i românul” și „Treceți, batalioane române, Carpații” și au recitat poezii care surprind această sărbătoare. Elevii au fost pregătiți de profesoarele Claudia Moldova și Corina Dragomir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.