Poveste din țara lui Andersen: Sătmăreanca Alexandra Moise și pasiunea pentru fotbal

Alexandra Moise4

Sătmăreanca Alexandra Moise, în prezent studentă în cadrul Copenhagen Business Academy (Danemarca), va înființa și gestiona în curând cinci echipe de fotbal. Și toate astea acolo departe, în țara lui Andersen. „Este un vis împlinit pentru mine”, ne spune Alexandra. Este vorba despre cinci echipe de băieți care vor debuta în primăvara lui 2016 în cadrul unui campionat organizat între campusurile din cadrul Business Academy.

Tânăra originară din Tășnad ne-a acordat în vara acestui an un interviu lăsându-ne să trecem pragul unei povești țesută departe în nord, în mirifica țară a lui Andersen (http://www.satmareanul.net/2015/06/05/alexandra-moise-povestea-unei-satmarence-in-tara-lui-andersen/).

„Voi înființa și gestiona cinci echipe de fotbal în cel mai apropiat viitor, un vis împlinit pentru mine”, își începe povestea tânăra originară din orașul Tășnad.

„Precedent etapei „Danemarca” am fost extraordinar de sigură că voi urma facultatea de drept la noi în țară. Din moment ce m-am orientat spre exterior, am fost nevoită să mă decid asupra unei alte „chemări”, dacă pot să o numesc astfel. Am văzut ce înseamnă să lucrezi de nevoie, nu de plăcere, și nu îmi doresc ca viitorul meu job să reprezinte o obligație sau o povară pentru mine, așa că m-am orientat spre prima mea dragoste: fotbalul. În vara acestui an am aderat la Organizația Studenților din cadrul Academiei de Business din Copenhaga, și am constatat cu drag că orice idee, orice plan poate fi pus în aplicare cu ajutorul acestor oameni extraordinari. Și astfel, am început demersul”, ne povestește Alexandra Moise.

Sătmăreanca noastră spune că ideea înființării unor echipe de fotbal, i-a venit din dorința de a acumula experiență și în acest domeniu.

„Pentru următoarea etapă din licență m-am decis asupra programului de Sports Management din cadrul Academiei de Business, unde studiez și acum, și având în vedere că anul următor voi avea perioada de internship la The Royal Sport Management, o agenție sportivă ce se ocupă cu tineretul fotbalist, m-am gândit că ar fi o metodă foarte practică de a anticipa ce mă așteaptă în viitor. Bineînțeles, scopul acestui proiect în sine e de a crea o punte de legătură între internaționali. La urma urmei, fotbalul e o pasiune împărțită de mulți și, din punctul meu de vedere, e cea mai pură formă de interacțiune socială”, a declarat pentru Sătmăreanul, Alexandra Moise.

Interlocutoarea noastră ne spune că debutul acestor echipe se va face în primăvara anului următor, când va avea loc și un campionat.

„Lucrez de ceva timp la acest proiect și luna aceasta am avut bucuria de a afla că întreaga organizație este super încântată de idee și că vom continua procedurile necesare. Ideea generală este de a crea o echipă/campus, iar pe insula Sjælland, unde mă aflu și eu, sunt cinci campusuri ale academiei: Søerne, Nørrebro, City, Lyngby și Hillerød. Echipele de fotbal sunt echipe de băieți, și vor funcționa strict după regulamentele și codurile de conduită FIFA. Alături de acestea, în plan mai există și câte o echipă de majorete ăe campus, însă această discuție nu a fost aprofundată”, ne povestește Alexandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.