Terapie prin origami la secția de Psihiatrie

origami

Biblioteca Județeană și Spitalul Județean Satu Mare, derulează marți, 24 noiembrie, în intervalul orar 10.00-12.00, ateliere de creație prin tehnica origami, destinate pacienților internați în cadrul secției de Psihiatrie cronici, intenția organizatorilor fiind accea de a completa terapia medicală cu activități creative și reconfortante.

Inițiativa acestei activități aparține bibliotecarei Violeta Tarța, șef serviciu relații cu publicul, care va dezvălui participanților la aceste ateliere tehnica realizării unor obiecte din hârtie specifice sărbătorilor de iarnă. Demersul ei va fi susținut de către cadrele medicale dr. Laura Cismaș și asistentele Nicoleta Marc și Andrea Barna.
Obiectele realizate vor fi valorificate în cadrul Târgului de Crăciun, iar sumele obținute vor fi donate, în exclusivitate, Asociației „ASPROSAM”, pentru a fi utilizate în scopuri terapeutice.

Biblioteca Județeană Satu Mare a donat secției Psihiatrie în jur de 50 de publicații, iar mica bibliotecă astfel constituită, care funcționează cu respectarea condițiilor de înscriere, împrumut și restituire, este foarte solicitată de către pacienții internați.

Origami își are originea în Japonia și constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte.
Există multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compoziții până la compoziții extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unități origami pentru a forma un poliedru.

În România, arta plierii hârtiei este adesea considerată a face parte doar din segmentul disciplinelor pedagogice care dezvoltă îndemânarea, însă nu trebuie ignorată latura spirituală pe care această artă o are în țara ei de origine, Japonia.

Biblioteca Județeană Satu Mare a derulat în ultimii ani nenumărate ateliere de origami, fiind foarte apreciate în special de copii și tineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.