Seri pozitive: „Intimitatea – provocarea cuplului”

Seara pozitiva

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia „Schimbare Pozitivă” din Cluj și constă în seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă, creându-se un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute fiind teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat. La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii decembrie este „Intimitatea – provocarea cuplului”, iar invitata serii este Andrea Romaniuc, psihoterapeut Adlerian.

Evenimentul din această lună va avea loc în data de 8 decembrie, în intervalul orar 18.00-20.30, la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” (Casa de Cultură a Sindicatelor), Bd. Transilvania nr. 3, Sala mică, etaj 1.

„Intimitatea reprezintă în același timp un spațiu și un timp de care fiecare are nevoie, esențial pentru a se putea întâlni, pentru a putea vorbi cu el însuși”, spune Jacques Salomé. Uneori acest spațiu ia formă concretă de dormitor, camera proprie, un loc anume în grădină sau doar în mintea noastră câteva momente. Daca primim pe cineva în acest spațiu în care ne găsim liniștea, comunicăm cu noi înșine, este pentru că avem suficientă încredere în persoana respectivă că ne va respecta spațiul. În sarcina intimă, ne referim la cuplu ca formă a trăirilor de dragoste.

„Dragostea, ca relație între doi oameni, are o parte de sentiment social, propriile sale legi și o componentă vitală ce se referă la conservarea societății umane. Nu ne putem închipui și nu putem defini o comunitate fără ea. Cel care se afirmă, își afirmă totodată și dragostea. Cel care are spirit comunitar trebuie să favorizeze căsătoria sau o formă a iubirii egală ori mai înaltă ca valoare”, spune Alfred Adler.

Chiar dacă vorbim despre căsătorie, sau despre un cuplu fără oficializări, vorbim despre doi oameni care s-au angajat într-o relație în care amândoi înclină în aceeași directive, un parteneriat. Felul în care oamenii înțeleg direcția cuplului și împlinirea parteneriatului este o chestiune de înțelegere foarte personală și de aducere respectiv negociere a propriilor valori. Nu în ultimul rând, intimitatea cuplului cuprinde și aspectul de împlinire sexuală. Validarea intimă este o componentă importantă a motorului cuplului.

Sunt Andrea Romaniuc, psihoterapeut Adlerian și vă invit la o seară … intimă, caldă, cu iz de scorțișoară și exerciții de înțelegere a intimității personale și în cuplu!
Înscrieri se pot face la: http://schimbarepozitiva.ro/intimitatea-provocarea-cuplului/

Sunteți așteptați într-un nou concept, alături de organizatori pentru a face diferența în această lume gri. Aduceți o doză de energie pozitivă în viața dumneavoastră și a celorlalți.

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, înainte de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o donație. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setați-vă intenția și toate se vor aranja pentru dumneavoastră.
Partenerii „Serilor Pozitive” Satu Mare sunt: Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, SM Live, Jurnalul de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare și Biblioteca Județeană Satu Mare.

Persoana de contact este Delia Danea – Psiholog&Trainer, coordonator proiect „Seri Pozitive” Satu Mare, telefon 0745 – 612899, e-mail: contact@viata-un-dar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.