Egali în drepturi, diferiţi prin cultură

elevi

Elevii Colegiului Tehnic „UNIO-Traian Vuia” au participat astăzi, 20 noiembrie, la o acțiune intitulată „Egali în drepturi, diferiţi prin cultură”.

Scopul activităţii a fost promovarea tradiţiilor şi a respectului pentru diversitate şi comunicare interculturală. Obiceiurile şi tradiţiile specifice atât poporului român cât şi minorităţilor reprezentate de maghiari, romi, ucraineni au fost prezentate de către echipajele desemnate de fiecare etnie.

A fost organizat şi un concurs de cultură generală, în care elevii şi-au verificat cunoştinţele legate de identificarea elementelor specifice fiecărei etnii: port, obiceiuri, muzică, dans, mâncăruri tradiţionale.

S-a realizat şi un panou cu imagini reprezentative care surprind aspecte din cultura şi tradiţiile etniilor din care fac parte elevii noştri. În aplauzele colegilor lor, echipajul aparţinând etniei rome a prezentat, cu mândrie, un dans ţigănesc.

Munca elevilor a fost recompensată prin diplome de director prof. dr. Vlaicu Popescu şi de către profesorii organizatori: Ecaterina Bucs, Claudia Moldovan şi Corina Dragomir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.