Traficanți de țigări, săltați de procurorii DIICOT

perchezitii

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti au efectuat astăzi, 19 noiembrie, un număr de 34 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Suceava, Satu Mare şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă de țigări şi spălare de bani.

Prejudiciul estimat produs bugetului de stat este de aproximativ 2.400.000 lei. La sediul DIICOT Piteşti vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 34 de persoane.

Potrivit procurorilor, există suspiciuni că începând cu anul 2014 un număr de 16 suspecţi au organizat pe raza municipiului Piteşti o rețea clandestină de distribuție și vânzare a țigărilor provenind din contrabandă, având roluri bine stabilite în ceea ce priveşte aprovizionarea, distribuția, depozitarea, vânzarea en-gross și en-detail.

Membrii grupului au stabilit legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava și Satu Mare fiind folosite identități false și metode specifice de disimulare a livrărilor și plăților.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi duse, în vederea audierii, 34 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.